Skal du undgå visse fødevarer med en uti?

Oversigt

Bakterier er hovedårsagen til urinvejsinfektioner, eller UTI’er, ifølge den amerikanske urologiske sammenslutning. Disse infektioner sker oftere hos kvinder end hos mænd. Dette skyldes, at kvinder har en kortere urinveje end mænd, og deres systemer er modtagelige for bakterier. De normale symptomer på UTI’er brænder og smerter under urinering, behovet for at urinere ofte, blod i urinen og nogle gange feber. Der er mange risikofaktorer, der kan bidrage til et UTI, såsom at bruge en masse antibiotika, sex med flere partnere, bakterier fra tarmene og venter for længe på at urinere. Der er også nogle fødevarer, der kan forværre UTI’erne og bør undgås.

Sukker

Dr. Wendy Hodsdon, autoriseret primærlæge og en velkendt naturopath, hvis undersøgelser har optrådt i mange forskellige videnskabelige tidsskrifter, siger, at folk bør undgå sukker, når de er midt i et UTI, da bakterier fodrer sukker. Dette skyldes, at visse bakterier bruger sukker som mad. Dette omfatter at undgå raffinerede sukkerarter i fødevarer som f.eks. Kager, kager, sodavand, chips, kiks og stivelsesholdige fødevarer.

Sure frugter

Sure frugter som tomater, ananas, citroner og limes, appelsiner og grapefrugter betragtes som sure fødevarer og kan irritere blæren. Disse fødevarer kan forårsage betændelse i blæren og gøre symptomer på et UTI værre, siger urologen Dr. Elizabeth Kavaler, forfatter til “A Seat on theis, Please!” Det er bedst at undgå blære irritationer, indtil UTI er væk.

Andre fødevarer, der skal undgås

American Medical Association foreslår, at hvis du har en UTI, undgår du krydret mad, mejeriprodukter og alkohol. Disse er alle blæreirriterende og bør ikke indtages, før UTI er helbredt. Det er vigtigt at være forsigtig med koffein, fordi koffein er et stimulerende middel og øger hjertefrekvensen, som kan cirkulere bakterier hurtigere til det berørte område. Kaffe, te og sodavand bør undgås. Sammen med disse ting bør chokolade, der indeholder koffein, fjernes indtil infektionen er faldet. Uanset hvilke fødevarer du undgår eller spiser, skal du sørge for at drikke rigeligt med vand i hele UTIs varighed.