Retsmidler til udførende slim og hoste

Oversigt

Overdreven slim og hoste er tegn på en sygdom, som påvirker luftveje og lunger. Slim tjener til at fælde affald eller patogener, og hosten tjener til at udvise det fra luftvejene. Som sådan kan hoste- og slimproduktion tjene nyttige funktioner. Imidlertid er nogle sygdomstilstande forbundet med overdreven, patologisk hostning og slimproduktion. Det første skridt er ofte at behandle den underliggende tilstand, der forårsager symptomerne. Det andet trin er at behandle symptomerne selv. En vedvarende host bør efterfølges af en sundhedspersonel.

Behandling af underliggende betingelser

Hovedparten af ​​tiden er hoste og slimproduktion forbundet med underliggende tilstande, da betingelsen behandles, forbedres symptomerne. For eksempel kan lungebetændelse skyldes en bakteriel infektion i lungerne. Det berørte område af lunger fyldes med væske og celler fra lungevæv og immunsystemet, som stimulerer mere irritation af lungerne og luftveje og forårsager hoste. Antibiotika hjælper med at bekæmpe infektionen og eliminere kilden til hosten. Som et andet eksempel er astma forårsaget af, at luftvejene overreagerer til faktorer i miljøet, såsom dyreblod. Luftvejene er smalle og producerer overdreven slim, hvilket fremkalder hoste. Medikamenter til astma lindre disse symptomer.

Benzonatat og Guaifenesin

Benzonatat er en pille, der virker som en lokalbedøvelse på lungerne. Det forårsager, at nerverne i lungerne er mindre følsomme over for stimulering ved hjælp af hoste. Dette lægemiddel kan kombineres med et andet lægemiddel kaldet guaifenesin for også at behandle slimproduktionen. Guaifenesin er et lægemiddel, der løsner slim i luftvejene, hvilket gør det lettere for en person at rydde.

Opiater

Opiater indbefatter sådanne lægemidler som codein og morfin. De bruges ofte til moderat til svær smerte. En anden effekt er at mindske hostrefleksen. I modsætning til benzonatat, som virker på nerverne i lungerne, reducerer opiater hostens refleks i hjernen. Bivirkninger kan indbefatte nedsættelse af vejrtrækningen, gastrointestinal oprøret og et potentiale for afhængighed. Et lægemiddel, der har mindre eller mindre afhængighed i de fleste mennesker, kaldes dextromethorphan. Det er et opiat, men ved almindelige doser ser det ud til at kun mindske hosten. Det behandler ikke smerte. Dextromethorphan er en af ​​de hyppigst anvendte hostemedicin, og kombineres også ofte med guaifenesin.