Retsmidler til ømme nakke muskler

Oversigt

En øm hals er en almindelig klage især for voksne. Sår hals muskler kan være resultatet af en ulykke, sportsskade eller dårlig kropsholdning. Nogle patienter kan opleve en sår hals i nogle få timer, mens andre kan klare det i nogle dage. Tidlig behandling med selvforsynende foranstaltninger kan forhindre en øm i halsen fra at genoptage og bidrage til at styrke nakke muskler.

Stretching øvelser

Nakke muskler kan blive ondt efter at være blevet beskadiget, betændt, overstretched eller kontraheret for længe. Udøvende strækøvelser hjælper med at løsne musklerne og øge deres fleksibilitet. Som anført af Mayo Clinic er halsen et område af kroppen, der har ringe beskyttelse og bør håndteres omhyggeligt for at forhindre skade på rygsøjlen. Stretching øvelser kan være mest gavnlige om morgenen, før du starter enhver aktivitet, men de kan gøres når som helst på dagen. For at udføre en simpel strækøvelsesrutine, skal patienterne øve sig langsomt og dreje deres hoved fra side til side, op og ned og fra øre til øre, idet de forsøger at holde hver pose i fem til ti sekunder.

Smertestillende

Hvis en patient oplever halspine eller nakkepine, kan han tage smertestillende til at behandle det. University of Maryland Medical Center anbefaler at tage en mild smertelindring såsom et NSAID (ikke-steroide antiinflammatorisk stof). Acetaminophen, solgt som varemærket Tylenol, og ibuprofen, solgt som varemærket Advil eller Motrin IB, er to almindeligt tilgængelige NSAID’er, der er tilgængelige over-the-counter. Hvis halspine eller nakkepine bliver alvorlig, kan en patients læge ordinere en receptpligtig smertelindring.

Varm og kold behandling

Mange patienter har konstateret, at anvendelsen af ​​varme og kulde kan lindre en øm hals. University of Maryland Medical Center anbefaler at bruge en kold behandling i de første 48-72 timer, og påfør derefter varme efterfølgende. Varme applikationer kan gøres med en varmepude i en lav indstilling i ti til 15 minutter, et varmt bad eller påføre varme håndklæder til det berørte område. Kolde applikationer omfatter en ispakning, frosne grøntsager eller kølige håndklæder.

Massage

Patienter kan også drage fordel af en massage i det berørte område. De kan bede en partner om at forsigtigt massere området eller besøge en professionel massage terapeut. De kan føle spændinger under massagen, men det bør ikke være smertefuldt.