Restylane bivirkninger

Oversigt

Restylane er et naturligt stof (hyaluronsyre), der anvendes som dermal fyldstof. Et dermal fyldstof er et stof, der bruges til at tilføre volumen til huden for at reducere udseendet af rynker og folder, især nær mund og næse. Ifølge Drugs.com er Restylane den eneste dermal filler, der er godkendt af Food and Drug Administration (FDA). Det er tilgængeligt som gel og gives via injektion under din hudoverflade. Denne gel kan degenerere alene under din hud, og dens resultater er umiddelbart synlige.

Almindelige bivirkninger

Ifølge National Library of Medicine er Restylanes mest almindelige bivirkninger smerter, hævelse, rødme og betændelse på injektionsstedet. Typisk opstår dette på grund af at nålens traume injiceres i dit tynde væv. Disse bivirkninger bør forsvinde inden for tre til fem dage. “Consumer Guide to Plastic Surgery” siger, at Restylane også kan forårsage hovedpine, kvalme og influenzalignende symptomer som en løbende næse. Informer din læge, hvis disse symptomer forbliver i mere end fem dage.

Alvorlige bivirkninger

Nationalbiblioteket for medicin viser, at Restylane også kan forårsage hævelse (ødem) i dit ansigt. I nogle tilfælde kan Restylane forårsage ansigtsmuskel svaghed på de indsprøjtede områder. Dit ansigt kan synes at falde efter en Restylane injektion. Hvis der indtages for meget Restylane, kan du udvikle kløe (urticaria), kuldegysninger, kvalme, opkastning, et hurtigt hjerterytme og lavt blodtryk (hypotension). Opkastning kan forårsage dehydrering og lave mængder kalium i dit blod. Et symptom på dehydrering er mindre hyppig vandladning i løbet af dagen. Drik 5 til 10 glas vand for at rehydrere dig selv. Kramper og muskelsvaghed kan indikere lavt blodkalium. Spis mad, der indeholder kalium, såsom bananer og abrikoser. Lavt blodtryk kan få dig til at svage, fordi der ikke er nok blod til din hjerne. Fortæl det til din læge, når du oplever disse bivirkninger.

Yderligere bekymringer

Undgå Restylane, hvis du er overfølsom over for hyaluronsyre eller andre dermal fyldstoffer, der indeholder dette stof. Du kan udvikle lokaliseret kløe og elveblest. Du må ikke få Restylane injektioner, hvis du tager furosemid, phenytoin eller benzodiazepiner, siger National Library of Medicine. Restylane kan interagere med disse lægemidler og medføre de ovennævnte effekter.