Qigong øvelser til begyndere

Flydende Qi

Selv som en begynder kan du begynde at udføre qigong øvelser som en selvhelbredende eller stress-reduktionsmodalitet med det samme. Med praksis kan qi eller chi, det østlige koncept for “livskraft” eller “energifelt” producere varme, kulde, prikkende fornemmelser eller endog ryste, mens du øve øvelserne. Konsekvent praksis høster de største belønninger.

Ball Rolling

Start med at sidde fremad på kanten af ​​stolen, med fødder fladt på gulvet foran dig. Med dine fødder rodfæstet til jorden, forestil dig at din krop er afloat. Lad dit hoved flyde over din afslappede hals som en float på overfladen af ​​vand. For at lade din rygsøjle føles fri, forestil dig en blid følelse af at nogen løfter dig ovenfra, som om der var en streng fastgjort til hovedets krone. Inhalér, og lad energien i dig tillade dine arme at stige til skulderhøjde. På udånder, vend armene tilbage til dine sider. Gentag dette flere gange, bliver mere og mere opmærksom på energien indenfor, der fremmer bevægelsen af ​​dine arme.

Uendelighed

Mens du sidder, skal du bruge rullende bolden til at føle qi mellem dine hænder. Forestil dig at du holder en bold mellem dine palmer, og begynder at flytte den rundt og rulle den med dine hænder. Dine hænder bør ikke bevæge sig gennem den forestillede bold, ligesom de ikke ville gå gennem midten af ​​en rigtig bold. Dette er en grundlæggende qigong øvelse, der er inkluderet i mange avancerede typer af qigong øvelser.

Den uendelige eller dobbelt helix øvelse kan udføres mens du står eller sidder. I begge positioner skal du bruge dine arme og hænder til at danne mønsteret af en figur otte hvilende på sin side, svarende til uendighedssymbolet. For at være bevidst om din qi skal du sørge for at håndfladerne vender mod hinanden, når de passerer. De energipunkter, der ligger omkring centrum af dine palmer, vil kunne forbinde denne vej.