Psykologiske virkninger af en enlige forælder familie

Oversigt

At vokse op i en enlige familie kan have både positive og negative psykologiske virkninger på både dig og dit barn. Det er sandsynligt, at børn kan føle sig lykkelige eller lette, når deres forældre opdeler sig, for eksempel, og huset er ikke længere domineret af kampe, men der er også behov for følelser af længsel efter et “normalt” toforældre familieliv, noter Hjemmesiden KidsHealth. Men at anerkende disse modstridende følelser og tale om dem kan hjælpe en hel del.

Større ansvarlighed

En rapport fra University of Florida Extension Office bemærker, at en af ​​de største psykologiske virkninger af at bo i en enforælder familie er en større ansvarsfølelse. Børn har en tendens til at påtage sig ansvar i hjemmet og lærer at sætte pris på de ofre og bestræbelser, som den enlige forælder har foretaget med hvem de bor. Børn kan til tider vænne sig til at vokse lidt hurtigere, hvilket betyder, at det er særligt vigtigt for deres enlige forældre at sørge for, at deres børn stadig nyder nogle af de typiske dele af barndommen, hvad enten det er ungdoms sport, sommerlejr eller de andre sjove dele Af skole og venner.

Reduceret konfliktrelateret stress

I en psykologi i dag blog fra januar 2009 påpeger forfatter og socialpsykolog Bella DePaulo, Ph.D., at forskning tyder på, at børn billigt går akademisk og socialt i enlige forældrehjem end i et toforælderhjem, hvor der er en Mange konflikter. Psykologisk, børn, der beskæftiger sig med stress og usikkerhed kamp i mange aspekter af deres liv. Hvis kampene og argumenter, der kan eksistere i en ulykkelig familie, kan elimineres gennem skilsmisse eller adskillelse, kan børn opleve et forbedret perspektiv.

Vrede

Et barn, der bor sammen med en forælder, kan finde mange ting at forfølge sig om sit liv. Han kan være vred på en eller begge forældre for at skulle vokse op i enlige forældrehjem og beskylde en eller begge for at være årsagen til enligeforælder. Han kan også fornærme andre børn, der ser ud til at have et lykkeligere, mere sikkert hjem liv og forfalde den manglende opmærksomhed, han modtager fra sin arbejdende forælder. Når disse følelser begynder at fremstå, er det vigtigt for et barn at tale ud, især med personer i hjemmet, rådgiver KidsHealth.

Forbedrede forældre-barn forhold

University of Florida rapport ekko et fælles tema blandt enlige forælder forskning: forholdet mellem en enlig forælder og et barn kan være en, der er tæt og kærlig. Et barn i enlige forælderhjem ser ofte forældrene i et nyt lys, og en enlig forælder kan være mere tilbøjelige til at fokusere kærlighed og hengivenhed på et barn, når ingen ægtefælle er involveret. Forældrene og barnet er gensidigt afhængige af hinanden, og i mange tilfælde fører det til et forhold, som er mere støttende og kommunikativt.