Problemer efter retinal huller laser kirurgi

Oversigt

Huller i nethinden forekommer oftest ved makulaen, den tyndere del af nethinden og det centrale punkt med klar, skarp syn. Da den glasagtige gelé, der fylder øjets centrum, krymper med alderen, trækker den på nethinden og kan rive den ved makulaen, hvilket skaber et hul, der forårsager synstab. Laser kirurgi reparerer hullet ved at fjerne glaslegemet og erstatte det med luft og gas, som holder makulaen fast på plads, så det kan helbrede.

Grå stær

Den mest almindelige komplikation efter kirurgisk kirurgi er acceleration af katarakt i operativt øje. Næsten alle, der har laseroperation til makulært hul, udvikler en grå stær eller har en eksisterende grå stær forværret. Katarakter fjernes kirurgisk, hvis de opstår. Patienter, der allerede har haft kataraktfjernelse før kirurgi, vil ikke opleve en genvækst af grå stær.

Vision tab

Efter makulær huloperation skal patienten forblive ansigtet ned i 50 ud af 60 minutter hver time i op til to til tre uger, All About Vision rapporter. Dette gør det muligt for gasboblen at lægge pres på makulaen og forsegle den igen på plads. Personer, der holder sig nedad, har en 90 procent chance for succes efter operationen, mens de, der ikke kun har en 60 procent chance for at få hullet til at helbrede godt, advarer Cleveland klinikken. Et hul, der heler godt forbedrer chancerne for at genvinde synet, selv om forbedring af synet efter operationen også afhænger af en række variabler, såsom hullets tykkelse og den tid, hvor hullet var til stede før operationen. Vision opsving kan tage op til 3 måneder efter operationen, siger National Eye Institute. Lufttransport er begrænset, indtil al gas forsvinder fra øjet, eller øget tryk kan forekomme, hvilket medfører øjenskade.

Retinal Detachment

Efter laseroperation til makulær hulreparation løsner nethinden fra øjets bagside i 1-2 procent af tilfældene, ifølge VitreoRetinal Surgery. Retinal løsrivelse får et gardin eller slør frem for en del af synsfeltet. Retinal løsrivelse kræver kirurgisk reparation eller synstab i området for frigørelse kan blive permanent.

Infektion

Infektion i øjet, kendt som endophthalmitis, forekommer hos ca. 1 ud af 1.000 tilfælde efter kirurgi i forbindelse med makulært hul, VitreoRetinal Surgery rapporter. Symptomer på infektion, som omfatter smerte i øjet, ekstrem lysfølsomhed, hævelse, rødme i øjets hvide og nedsat syn, kræver hurtig lægehjælp for at forhindre permanent synstab. Injicerede antibiotika eller kortikosteroider kan være nødvendige for at behandle endophthalmitis, rapporterer The Merck Manuals Online Medical Library.