Parfume sundhedsrisici

Oversigt

Parfumer kan lugte godt, men sundhedsrisici forbundet med at bære parfume fra mild til svær. Kampagnen for sikker kosmetik bestilte en undersøgelse af parfume ingredienser, der afslører snesevis af urapporterede kemikalier i parfume. Både kendte og ukendte parfume ingredienser kan påvirke parfume bærers sundhed og dem omkring dem. Disse sundhedsrisici omfatter kontaktallergi, åndedrætsirritation og hormonelle reaktioner.

Kontakt allergier

Allergier fra parfume har i almindelighed form af udslæt på huden. Dette kan forekomme ved personlig brug eller ved hudkontakt med nogen iført parfume. Udslæt er normalt placeret på arme, hænder og ansigt. Hævelse, rødme og kløe til det berørte område vil falme inden for få dage uden behov for medicinsk indgreb i de fleste tilfælde. Hvis parfume kommer i kontakt med munden, kan der forekomme udslæt på læberne. Jasmin syntetisk, kanelsalkohol og hydroxycitronellal er de mest almindeligt forekommende allergener i parfume. Dem, der er allergiske over for parfume ingredienser opfordres til at undgå brug af produkter med parfume for at mindske sundhedsrisici.

Åndedrætsirritation

Bronchiale spasmer kan være forårsaget af parfume til dem med astma, ifølge grupper som American Lung Association og Astma and Allergy Foundation of America. Allergikrævende kan også udvikle andre øvre respiratoriske problemer fra eksponering, en alvorlig sundhedsrisiko. American Lung Association anbefaler dem med lungesygdom undgå at bære parfume og forsøge at styre af parfume, som de går om deres dage.

Hormonale reaktioner

Hormonale reaktioner kan forekomme fra kendte og ukendte kemikalier i parfume. En undersøgelse bestilt af Campaign for Safe Cosmetics afslørede 12 hormonforstyrrende kemikalier i testede produkter. Nogle kemikalier efterligner hormonet østrogen (det kvindelige kønshormon), og andre er forbundet med skjoldbruskkirtelvirkninger. National Cancer Institute finder lavendel- og te-træolier, der især har virkninger svarende til østrogen. De kan også blokere eller formindske effekten af ​​androgener (mandlige kønshormoner). Langsigtet brug er forbundet med brystforstørrelse hos førpigrende drenge. Kræftpatienter bør konsultere en læge, inden du bruger parfume med ingredienser, der kan forstyrre hormoner.