Pancreatitis forårsaget af vitamin b12 mangel

Oversigt

Pankreatitis er inflammation i bugspytkirtlen, en kirtel placeret i den øvre del af maven. Bugspytkirtlen udskiller enzymer, som er nyttige ved fordøjelsen af ​​fedtstoffer, kulhydrater og proteiner. Vitamin B-12 er et vandopløseligt vitamin, der er vigtigt i produktionen af ​​sunde røde blodlegemer og ved opretholdelsen af ​​sunde nerveceller, ifølge MayoClinic.com. Pankreatitis kan skyldes mangel på vitamin B-12.

Mangel på vitamin B12

Vitamin B-12 absorberes i maven. Mangel på vitamin B-12 opstår på grund af manglende egenvægt, et protein fremstillet i maven, ifølge Oregon State University. Intrinsic faktor hjælper med at ekstrahere vitamin B-12 fra mad under fordøjelsen. Faktorer der påvirker tilstedeværelsen af ​​egenskabsfaktor omfatter operationer, der fjerner dele af maven og brugen af ​​antacida i lang tid. Patienterne skal spise fødevarer, der indeholder vitamin B-12, såsom rødt kød, æg, skaldyr, fjerkræ og mejeriprodukter for at forhindre vitamin B-12 mangel.

Pernicous Anemia

Vitamin B-12 mangel fører til en form for anæmi kendt som skadelig anæmi, ifølge Oregon State University. Pernicious anæmi påvirker fordøjelsessystemets organer, herunder bukspyttkjertlen på grund af manglende strøm af iltrikt blod til organerne. Symptomer på perniciøs anæmi omfatter træthed, forstoppelse, diarré, bleg hud, lyshårhed, kortpustetid, rød tunge og problemer med at koncentrere sig.

Pankreasskade

Manglende behandling af perniciøs anæmi kan føre til permanent skade på organer, såsom hjerte, nerver og fordøjelsessystem organer som bugspytkirtlen, ifølge Oregon State University. Behandling af perniciøs anæmi involverer livslang vitamin B-12 injektioner. Nogle patienter kan få gavn af vitamin B-12 tabletter, multivitaminer, der indeholder vitamin B-12 og ændringer i kosten.