Neurotransmitter fødevarer til hjernen

Oversigt

Neurotransmittere, hjernekemikalier, der påvirker dit humør og tanker, letter kommunikationen mellem neuroner i din hjerne. Din krop bruger næringsstoffer i de fødevarer, du spiser, primært aminosyrer, til fremstilling af neurotransmittere. Efter generelle principper for god ernæring og spise en velafbalanceret kost vil gavne din hjerne såvel som resten af ​​din krop. Stadig, hvis du mangler i en bestemt neurotransmitter, kan du måske vide om specifikke fødevarer, der bidrager til produktionen af ​​den neurotransmitter.

Brune ris

Brun ris er en god kilde til aminosyretryptophan, som omdannes til serotonin, når kroppen har tilstrækkelige vitaminer B1, B3, B6 og folinsyre. Serotonin, en beroligende neurotransmitter, spiller en vigtig rolle i hjernens aktiviteter som læring og hukommelse. Serotonin fremmer tilfredshed og normal søvn. Når serotoninniveauerne i hjernen er lave, kan du opleve depression, søvnløshed eller aggressiv adfærd. Andre fødevarer, der er rige på tryptophan, som vil bidrage til at øge serotoninniveauerne, omfatter jordnødder, kageost, kød og sesamfrø.

æg

Æggeblommer indeholder specifikt cholin, en byggesten til neurotransmitteren acetylcholin. Andre fødevarer, der er gode kilder til cholin, omfatter sojabønner, hvedekim, hvedeprodukter og orgelkød. Essentielt for tanke og hukommelse hjælper acetycholin hjernemagasinet og genkalder minder, koncentrerer og vedligeholder fokus. Det er også vigtigt for muskel koordination. Utilstrækkelig acetylcholin resulterer i nedsat kognitiv kapacitet og hukommelsestab.

Mejeriprodukter

Mælk, yoghurt og ost indeholder tyrosin, en aminosyre, som din krop bruger til at producere norepinephrin. Bananer, avocadoer, mandler, sesamfrø, græskarfrø og limabønner er andre gode kilder. Norepinephrin er en neurotransmitter, der letter opmærksomhed, koncentration og motivation. Hjernen har også brug for norepinephrin til at danne nye minder og at gemme dem på lang sigt, forklarer Franklin Institute.

Fisk

En god kilde til protein, fisk indeholder også aminosyre tyrosin. Når tyrosiniveauer i hjernen og blodet er høje, producerer neuroner også neurotransmitterdopaminen, hvilket giver dig et mentalt boost ved at fremme opmærksomhed og aktivitet. Dopamin er vigtig for sund selvhæftning samt korrekt nervesystem og immunsystem fungerer. Dopamin er let oxideret, så der spiser masser af fødevarer med antioxidanter, såsom frugt og grøntsager, hjælper med at beskytte de dopamin-anvendende neuroner.

En kop kogt spinat indeholder ca. 200 mikrogram folsyre, hvilket er nødvendigt for kroppen at gøre brug af visse aminosyrer. Ved at få nok folinsyre, kan du hjælpe med at sikre, at din krop vil kunne syntetisere norepinephrin og serotonin. Måske er det derfor, at folinsyremangel er forbundet med depression i nogle kliniske undersøgelser, ifølge Middle Tennessee State University. Appelsinjuice er en anden god kilde til folsyre.

Spinat