Næse kræft tegn

næseblod

Næsen indeholder brusk og knogle, med sinuskaviteterne foret med specialiserede celler, der danner en slimhinde. Næsekræft, en form for hoved- og nakkecancer, stammer fra celler i sinuskaviteten, der begynder at proliferere ukontrollabelt for at danne en tumor i og omkring sinuskaviteten. Patienter med næse kræft udvikler ofte en række tegn på sygdommen inden diagnosen.

Klumper i næse eller mund

Et fælles tegn på næse kræft er udviklingen af ​​unormale næseblod, ifølge National Cancer Institute. Næseblod forekommer, når små blodkar, der kaldes kapillærer, i sinusbrydens slimhinde og begynder at bløde i næsen. Næsekræft kan føre til næseblod, fordi kræftvækst beskadiger sundt væv i næsekaviteten, hvilket fører til unormal blødning. Derudover fremmer kræftceller udviklingen af ​​nye blodkar, hvilket øger antallet af blodkar i slimhinden for potentielt at bidrage til blødning fra næsen. Selvom næseblod alene kan indikere tilstedeværelsen af ​​en række lidelser, ikke kun næse kræft, bør patienter, der lider af hyppige eller tunge næseblod, søge lægehjælp til at bestemme årsagen til blødningen.

Blokerede synder

Når næsekræft udvikler sig, begynder kræftcellerne at danne større tumorer i næsehulen. Som følge heraf kan næsekræftpatienter lægge mærke til dannelsen af ​​klumper inden i næsehulen, svarende til unormale vækst i foringen af ​​bihulerne. Det amerikanske kræftsamfund noterer sig også, at næse kræft kan forårsage unormale vækst i ansigtet eller på paletten — mundens tag. Udviklingen af ​​mærkbare klumper i og omkring næsehulen kan være tegn på mere avanceret næsecancer og kræver øjeblikkelig lægehjælp til at undersøge muligheden for kræft.

Blokerede bihule kan være tegn på fremskreden næse kræft. Blokerede bihuler tyder på, at kræftvulsten er vokset stort nok til at blokere størstedelen af ​​eller hele sinuskaviteten, der forstyrrer bevægelsen af ​​slim i bihulerne. Patienter med blokerede bihuler på grund af næse kræft kan allerede have udviklet kræftvæksten i næsebenene såvel som slimhinderne eller udviklet vækst i bihulens bagside, hvilket indikerer et forholdsvis avanceret stadium af næsekræft. Patienter, der har uforklarlige næse blokeringer, især i kombination med andre tegn på næse kræft, bør søge lægehjælp til at gennemgå medicinsk test for tilstedeværelsen af ​​kræft.