Næringsstoffer i citronsaft

Oversigt

“Citronens frugt er umulig at spise”, eller så sangen hævder, men det stoppede ikke amerikanerne fra at goble ned i gennemsnit 6,4 lbs. Af disse tangy gule orbs hver i 2007, hovedsagelig i form af citronsaft, ifølge Hayley Boriss fra Agricultural Marketing Resource Center. Citroner behandles ofte som en kulinarisk eftertanke – en spritz i din iste, en kil der er anbragt på Randen af ​​dit vandglas. Men den stærkt koncentrerede tartness af citronsaft accentrerer mange retter, og citronsaft giver også en række næringsstoffer.

Kalium

Juice af en gennemsnitlig størrelse citron indeholder 49 mg kalium, et næringsstof, der er afgørende for cellefunktionen. Kaliumhjælpemidler i ledning af elektricitet gennem kroppen er nødvendig for hjertefunktion og gør det muligt for både frivillige og ufrivillige muskler at indgå kontrakt. En høj saltdiet ændrer dit behov for kalium, ligesom det kan være brug af visse lægemidler, ifølge University of Maryland Medical Center.

C-vitamin

Citroner indeholder to gange vitamin C af appelsiner, ifølge Drugs.com. Saften fra en gennemsnitlig citron leverer 18,6 mg C-vitamin, ifølge USDA. C-vitamin er en antioxidant og hjælper med at danne kollagen, hvilket er vigtigt i strukturen af ​​knogler, tænder og blodkar. Nobelpristageren Linus Pauling fremmet brugen af ​​megadoser af C-vitamin som en kold forebyggelsesmetode. Harvard School of Public Health bestrider det råd og bemærker, at mindre doser, op til 300 mg dagligt, er tilstrækkelige til at opfylde dine daglige krav til vitamin C.

Folat

Citronsaft indeholder 10 mcg folat. Folat har en beskyttende virkning mod rygmarvsfejl, når den forbruges af et barns mor, før hun bliver gravid og i de første par uger af graviditeten. Folat hjælper også i dannelse af rød blodlegeme og knoglemarv, ifølge Diet.com.

Lutein og zeaxanthin

Lutein og zeaxanthin er gule pigmenter, der findes i høje koncentrationer i det menneskelige øje. De findes også i planter som citroner, med ca. 7 mcg i saften af ​​en gennemsnitlig størrelse frugt. Disse stoffer hjælper planter ved at absorbere overskydende sollys, hvilket forhindrer skader fra høje lysstråler, ifølge webstedet All About Vision. Fødevarer højt i lutein og zeaxanthin kan bidrage til langsom makuladegeneration og reducere kataraktrisiko. De har også antioxidantegenskaber og beskytter mod hærdning af arterierne.