Mulige komplikationer af type 1 diabetes

Akutte komplikationer

De akutte komplikationer omfatter hypo- og hyperglykæmi (lavt og højt blodsukkerniveau) og diabetisk ketoacidose (DKA). Normalt blodsukkerindhold og ønskede intervaller for personer med diabetes er vist i tabel 1.

Lavt blodsukker (hypoglykæmi, insulinreaktion)

Enhver, der har fået insulin, kan have lavt blodsukker (hypoglykæmi eller en “reaktion”). Blodsugere under 70 mg / dL (3,9 mmol / L) betragtes som lave og er normalt relateret til den person, der har et eller flere af tegnene skitseret i tabel 2. Et “sande lavt blodsukker er en værdi mindre end 60 mg / DL (3,3 mmol / L), hvilket er et niveau, der ikke forventes at forekomme hos mennesker, der ikke har diabetes eller en anden lidelse.

Behandling af lavt blodsukker (se tabel 2)

Alle familier skal være uddannet på tidspunktet for den første uddannelse for at vide, hvad hypoglykæmi er, hvad skal man kontrollere og hvordan man skal behandle det. Årsagerne, symptomerne og behandlingen af ​​hypoglykæmi er vist i tabel 2.

Højt blodsukker (hyperglykæmi)

Behandlingen af ​​hypoglykæmi afhænger af episodens sværhedsgrad. Mild lows kan behandles med 2 til 8 ounce sukkerholdig væske (mængden er afhængig af alder). Moderate reaktioner, hvor personen er forvirret, men er bevidst, behandles med små sip af sukkerholdige væsker eller Insta-glucose eller kage gel sat mellem tandkød og kinder. Svære nedture (bevidstløshed, beslaglæggelse) behandles med skud af glucagon givet med en insulinsprøjte. Intranasal glucagon er nu under udvikling.

Diabetisk ketosacidose (Acidose, DKA)

Høje niveauer for blodsukker er vist i tabel 1. Høje niveauer resulterer i højere HbA1c-værdier, som er forbundet med de kroniske komplikationer af diabetes, der diskuteres nedenfor. Årsager til højt blodsukker kan skyldes mange faktorer, herunder

• Sygdom

• Glemmer at tage insulin eller andre lægemidler

• For lav dosis insulin eller andre lægemidler

• Spiser for mange kulhydrater

• Stress

• Fysisk traume (fx ulykke, kirurgi, hjerteanfald osv.)

• For personer, der bruger en insulinpumpe, bliver infusionsrøret tilstoppet eller kommer ud under huden

• “Spoiled” insulin (frosset eller over 90 ° F eller 32 ° C)

• Tag medicin, der øger blodsukker (fx steroider)

DKA forekommer ikke så ofte som alvorlig hypoglykæmi, men det er farligere. Det sker, når ketoner bygger op i kroppen, fordi der ikke er nok insulin. Alle familier skal være uddannet på tidspunktet for den første uddannelse for at vide, hvornår man skal kontrollere for ketoner og hvordan man behandler forhøjede niveauer. Med korrekt uddannelse er DKA næsten fuldstændig undgåelig. Årsagerne, symptomerne og behandlingen af ​​ketoacidose er vist i tabel 2.

De kroniske komplikationer af type 1 diabetes forekommer almindeligvis efter mange års suboptimal glukosekontrol. Komplikationer af små blodkar omfatter ændringer i øjnene (diabetisk retinopati), ændringer i nyrerne (diabetisk nefropati) og i nerverne (neuropati). Diabeteskontrol og komplikationsforsøg (DCCT) viste, at risikoen for disse komplikationer i mindre blodkar er faldet med mere end 50 procent med optimal blodsukkerkontrol. Forsøget viste også, at mennesker, der havde en historie med dårlig sukkerkontrol, havde forbedringer eller nedsat komplikationer, da blodsukkerniveauerne blev bedre kontrolleret. Det betyder, at uanset hvad din fortid er for blodsukker niveauer, bedre kontrol og mere opmærksomhed begynder i dag, vil hjælpe med at lindre komplikationer i fremtiden.

Med ukontrolleret diabetes er der også risiko for at udvikle komplikationer relateret til mellemstore og store blodkar i kroppen. Det kardiovaskulære (hjerte- og blodkar) system og ekstremiteterne (især fødderne) har forrang hos personer med diabetes. Disse ændringer sker normalt kun hos mennesker, der har haft diabetes i mange år. De er hovedårsagen til dødeligheden for mennesker, der har haft en langvarig diabetesperiode. Risikofaktorerne for mellemstore og store blodkar komplikationer er angivet i tabellen nedenfor.

Risikofaktorer Mål for kardiovaskulære komplikationer Forebyggelse

Glukose (sukker) kontrol HbA1c under 7,5% (58 mmol / mol)

Blodtryk under 130/80

Tobaksbrug bruger ikke

Kroniske komplikationer af diabetes

Rickfaktorer og forebyggelse af kroniske komplikationer

Forhøjet total cholesterol under 200 mg / dl (5,2 mmol / l)

Forhøjet LDL-kolesterol under 100 mg / dL (2,6 mmol / l)

Forhøjet (fastende) triglycerid under 150 mg / dl (1,7 mmol / l)

Hvis et af niveauerne er forhøjet, er det vigtigt at diskutere med din læge.