Midterste cerebral arterie symptomer på slagtilfælde

Oversigt

Den midterste hjernearterie er en af ​​de tre hovedarterier, der leverer blod til cerebral cortex. Det leverer dele af de frontale, parietale og temporale lobes samt nogle dybere strukturer under cortexen. Et slagtilfælde kan påvirke hele området af dets blodfordeling eller kan kun blokere en af ​​dets grene, hvilket fører til en mindre grad af skade. Ifølge internetstrokecenteret i Washington University er den midterste cerebrale arterie arterien, der oftest er involveret i slagtilfælde.

Motor Symptomer

Motorområdet, der styrer alle musklerne i kroppen, befinder sig i den bageste del af den frontale cortex. Legemets repræsentation er i orden, med andre ord er nerverne, der styrer ansigtet, ved siden af ​​dem der styrer nakken og så videre. Ifølge “Adam & Victor’s Neurology Principles” fører fuldstændig okklusion eller blokering af den midterste cerebrale arterie til lammelse af hele modsatte side af ansigt og krop. Delvis okklusion kan kun påvirke nogle områder, hvilket for eksempel fører til forlamning af en arm eller til lammelse af arm og ben, mens man sparer ansigtet. Lammelse kan forbedres over tid, og patienten kan genvinde nogle af de funktioner, der er gået tabt på grund af slagtilfælde.

Sensoriske symptomer

Kroppens sensoriske indgang bevæger sig til en strimmel placeret i den forreste del af den midlertidige lobe, parallelt med motorstrimlen, som er placeret foran den. Strokes i den midterste hjernearterie kan føre til tab af al fornemmelse i den anden side af kroppen, eller kun for tab af følelse på nogle områder, såsom ansigt, nakke og arm.

Visuelle symptomer

De visuelle signaler fra øjnene passerer gennem den tidlige lobe på vej til den del af cortex, der er ansvarlig for synet. Stroker i den midterste hjernearterie kan forårsage tab af halvdelen af ​​synsfeltet i begge øjne på modsat side til slagtilfælde. Defekten kan være delvis – for eksempel kan patienten miste synet i fjerdedel af synsfeltet. Et andet visuelt symptom er problemer med blikket, det vil sige med at flytte øjnene sammen til den retning patienten vil se på.

Tale

Den venstre halvkugle er dominerende hos de fleste mennesker, der indeholder kontrolcentre for sprog. Et slagtilfælde, der påvirker venstre halvkugle, kan forårsage flere forskellige symptomer. Nogle patienter har stoppet talen. Andre kan tale flydende, men deres tale er meningsløs. Både forståelse og produktion af sprog kan påvirkes. Disse underskud kan være yderst invaliderende, men kan forbedre sig over tid.