Midler til mørk pigmentering

Hydroquinon

Hyperpigmentering fra alderspletter, hudskader, såsom forbrændinger eller nedskæringer, eller melasma, kan efterlade stygge mørke pletter og pletter på huden. Fading disse pletter kan kræve uger eller måneder af behandling, og nogle mørke pletter går aldrig væk helt. Behandling af områder med mørk pigmentering øger chancen for, at mærkerne vil falde betydeligt med behandling. Tal med din læge eller hudlæge om eventuelle bekymringer du har om din hud for at hjælpe med at bestemme den behandlingsmetode, der passer bedst til din tilstand.

Corticosteroid Cream

Blegemidler, der indeholder hydroquinon, forhindrer dannelsen af ​​overskydende melanin, hvilket bidrager til områder med mørk pigmentering. Hydroquinon cremer er tilgængelige over disken og i receptstyrke. Brug ikke hydroquinon i mere end tre måneder. Hvis behandlingen er effektiv, kan du forvente at begynde at se resultater efter fire uger, ifølge New Zealand Dermatological Society. Hydroquinon kan forårsage hudirritation, brændende, stikkende og rødme hos nogle individer. Stop med at bruge cremen, hvis du oplever alvorlig irritation eller hævelse.

Tretinoin Cream

Corticosteroid cremer, der indeholder ingredienser, såsom hydrocortison, kan hjælpe med at falme områder med mørk pigmentering og reducere risikoen for hudirritation forbundet med andre aktuelle behandlinger. Aktuelle steroid cremer kommer i mange styrker, og din hudlæge vil ordinere den styrke, der passer bedst til dine pigmenteringsproblemer. Påfør disse cremer præcis som anvist og stop ikke med at bruge dem pludseligt for at forhindre sygdom, vær opmærksom på New Zealand Dermatological Society.

dermabrasion

Tretinoin cremer indeholder retinoider med receptstyrke, der kan hjælpe med at falme områder med mørk pigmentering. Det kan tage op til seks uger at se resultater fra brugen af ​​topiske retinoider, og de forårsager ofte mild irritation, rødme og stikkende i de første uger af behandlingen. Brug ikke andre topiske produkter på samme tid, medmindre din læge har instrueret det. Tretinoin er ikke sikkert for gravide kvinder.

Laser terapi

Dermabrasion behandlinger kan hjælpe med at falme områder med mørk pigmentering ved at fjerne de øverste lag af huden med et medicinsk slibeværktøj. Rødhed og skur i det behandlede område er almindeligt i de første uger efter behandlingen, og du kan få brug for flere behandlinger for at opnå de ønskede resultater. Din hudlæge kan hjælpe dig med at afgøre, om dermabrasion passer til dig.

Laserbehandlinger ødelægger cellerne, der skaber mørk pigmentering, mens du forlader hudens overflade uheldig. Det er normalt nødvendigt at gennemgå flere laserbehandlinger, især for gamle områder af hyperpigmentering, og behandlingerne er ofte dyre. Mørke pletter falder gradvis over flere uger efter en laserbehandling.