Fysiske øvelser en paraplegisk person kan gøre

Fremadgående albuerotationer

En paraplegic er en person, der er lammet under taljen. Den mest almindelige årsag til paraplegi er rygmarvsskade forårsaget af brudt ryg. Fysisk træning er lige så vigtig for en paraplegic som det er for nogen med fuld benbenbrug. Både overkroppen og kardiovaskulærsystemet kan arbejdes gennem en række øvelser. Kontakt din læge eller terapeut før du prøver nye øvelser.

Militær Presse

Fordi skuldre muskler bruges i vid udstrækning af paraplegics, der bruger manuelle kørestole, er det klogt at strække dem og den øvre ryg for at øge cirkulationen og undgå stramme muskler. Placer dine hænder på dine hofter og drej dine albuer fremad og afrund din øvre ryg. Hold hovedet afslappet og kig ned mod gulvet. Hold stræk for et øjeblik, og gentag for 20 til 40 gentagelser, rådgiver den canadiske Paraplegic Association.

Skulder hæver

Militærpressen er en øvelse for at bygge stærke skuldre, hvilket er en fordel for alle, der bruger en kørestol. Hold en håndvægt, der vejer omkring 10 kg. Til 25 kg. I hver hånd afhængigt af dit styrkeniveau. Hæve håndvægte til skulderniveau med dine palmer vendt mod dit hoved eller ud foran dig. Tryk langsomt på håndvægte over hovedet og sænk derefter ned til din skulder. Udfør så mange gentagelser som du kan uden smerte.

Chair Press-Up

Skulderforhøjelsen sker med en meget lettere vægt end militærpressen. Hold en 1-lb. Til 5-lb. Håndvægt i hver hånd med dine arme ned. Med lige arme hæve håndvægte op til skulderniveau med tommelfingrene pegende opad. Pause øverst, og sænk derefter og gentag for 10 til 20 gentagelser.

Yoga

At presse din krop op af din stol hjælper med at styrke dine skuldre, triceps og ryg. For at udføre øvelsen skal du låse hjulene på din stol og derefter placere dine hænder på dækkene. Tryk din krop op så højt som muligt, eller indtil dine arme er lige. Gør 10 til 20 gentagelser, eller så mange som du kan.

En paraplegik kan drage fordel af yogaens vejrtrækning og stillinger. Mange af de stillinger skal modificeres fra originalen for at imødekomme fysiske begrænsninger, men begrebet ro og ro i sindet vil forblive. Yoga øvelser skal udføres under tilsyn af en kvalificeret lærer.