Fordele og ulemper ved stevia

Stevia er en type urt, der kan bruges som et kunstigt sødemiddel. Det blev godkendt af U.S. Food and Drug Administration i 2008 for at blive solgt som en ingrediens til at søde fødevarer. FDA vurderede stevia “generelt anerkendt som sikker.” Hvis du overvejer at bruge stevia eller fødevarer med stevia i dem, bør du gennemgå fordele og ulemper ved urten.

Et forsøg på stevia er, at urten ikke indeholder kalorier. Dette kan hjælpe dig med at sødte genstande uden at skulle ødelægge din kost. Da kroppen ikke metaboliserer stevia, har du intet kaloriindtag.

Stevia hæver ikke blodsukkerniveauet, når det indtages. Dette betyder, at sødemidlet er sikkert til brug for diabetikere.

Stevia er afledt af stevia plantens blade. Den dyrkes mest i asiatiske og sydamerikanske lande. Det indeholder ikke kunstige tilsætningsstoffer for at sætte mad i mad. Det siges også at være sødere end bordsukker og kan kræve fortynding.

Du kan udvikle bivirkninger som følge af brugen af ​​stevia. De mest almindelige rapporterede bivirkninger er oppustethed og kvalme efter indtagelse af sødestoffet.

Folk på medicin til deres diabetes eller for at kontrollere deres blodtryk bør ikke bruge stevia. Dette skyldes det potentiale, at brugen af ​​stevia med disse stoffer kan medføre, at personen udvikler hypotension eller hypoglykæmi.

Oversigt

Ingen kalorier

Stabile blodsukker niveauer

Naturkilde

Mave ophævet

Drug Interactions

Selvom stevia er meget sødt, har stoffet en bitter eftersmag. Nogle brugere ligner denne smag på lakrids.

Bitter Eftersmag