Fordele og ulemper om HPV-vaccinen

Oversigt

Den humane papillomavirus eller HPV er en viral infektion, der primært overføres gennem seksuel kontakt. Det kan forårsage kønsvorter og livmoderhalskræft hos inficerede mennesker. Folk kan reducere deres risiko for infektion ved at modtage en af ​​de to HPV-vacciner, der er tilgængelige fra 2010. Før behandling skal folk diskutere ulemperne om HPV-vaccinerne hos en læge.

Bivirkninger

Ca. 80 til 90 procent af patienterne oplever smerter på injektionsstedet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Injektionsstedet hævelse, betændelse eller rødme kan også påvirke visse patienter. Yderligere bivirkninger forbundet med enten HPV-vaccine omfatter feber og hovedpine. Visse patienter kan opleve muskel- eller ledsmerter og smerter, ked af maven, diarré, mavesmerter, kvalme eller opkastning. Behandling med en HPV-vaccine kan også fremkalde en kort besvimelse hos patienter. CDC-sundhedsembedsmænd anbefaler, at patienterne sidder i mindst 15 minutter efter modtagelse af en HPV-vaccine for at begrænse sværhedsgraden af ​​svimmelhed eller besvimelse bivirkninger.

Langsigtede eller alvorlige risici

Fra 2010 er de langsigtede risici ved HPV-vaccinerne ikke fuldt ud forstået. Denne mangel på viden er en af ​​ulemperne om HPV-vaccinerne, ifølge Ohio State University. Der er rapporteret alvorlige komplikationer af patienter, der har fået en HPV-vaccine. Disse komplikationer er sjældne, men omfatter Guillain-Barre Syndrome, en nervesygdom, der forårsager svær muskelsvaghed og blodpropper, advarer CDC.

Begrænset virusbeskyttelse

HPV-vaccinerne er kun effektive mod to til fire af de over 70 forskellige stammer af HPV, ifølge Drugs.com. Derfor kan patienter, der modtager denne vaccine, stadig være i fare for at udvikle kønsvorter eller livmoderhalskræft forårsaget af HPV-stammer, der ikke er inkluderet i immuniseringen. Derudover behandler HPV-vaccinerne ikke aktuelt aktive HPV-genitalvorter eller livmoderhalskræft, uanset hvilken HPV-stamme der forårsagede infektionen.

Øget seksuel aktivitet

Patienter udvikler overvejende HPV efter at have engageret sig i seksuelle aktiviteter med en inficeret partner. Modstandere af HPV-vaccinen mener, at behandling af patienter så unge som 9 år kan resultere i øget seksuel aktivitet eller promiskuitet, noterer Ohio State University, selvom sådanne bekymringer er ubegrundet fra 2010.