Et stort svar: Hvor meget vægt kan jeg sikkert tabe?

Svaret

Jeg får dette spørgsmål meget, og desværre er der ingen enkelt svar for alle. Den mængde vægt, du sikkert kan falde i en uge, vil være anderledes end, hvor meget din nabo, ægtefælle eller endda din søskende kan tabe. For hver person afhænger svaret på specifikke psykologiske problemer, metaboliske faktorer og atletiske bekymringer.

Psykologiske problemer

Mange gange lykkes en diæts succes ned til individets tankegang og hans forhold til mad. For nogle mennesker, at være på for restriktive af en kost vil kun føre til eventuel fiasko, tænk binge-udrensning, bund-rebound. For andre antyder undersøgelser imidlertid, at et hurtigt indledende vægttab er forbundet med bedre langsigtede resultater. Så hvis du er en yo-yo crash dieter, gå langsomt og målrette små inkrementale tab. Men hvis du ikke er? Derefter starter din kost af med et bang ved at sigte på højere vægttab mål kan faktisk være bedre for dig.

Metaboliske faktorer

Bredere sagt jo mere fedre du er, desto større er energiforbruget, som du har råd til at skabe. Det betyder, at en meget fed person kan tabe mere vægt hurtigere end nogen, der er bare lidt overvægtige. Nogen, der har en større fedtmasse, vil også kunne tabe flere pund før hendes vægttabplader for et givet energiforbrug.

Atletiske bekymringer

Forskellige undersøgelser har forsøgt at bestemme det nøjagtige kalorieunderskud, der kræves for maksimalt vægttab, men resultaterne er simpelthen teoretiske, så jeg advarer folk mod at bruge nogen enkelt som grundlag for deres egne mål. Det nationale institut for diabetes og fordøjelses- og nyresygdomme sætter sammen et vægttabsværktøj – bwsimulator.niddk.nih.gov – det er lidt mere pålideligt. Det bruger beregninger og data fra mange undersøgelser for at forudsige vægttabs tidslinjer.

Tag et kig – dets forudsigelser kan overraske dig.

Hvis du deltager i sport eller andre sportslige aktiviteter, skal du overveje den effekt, som vægttab vil have på din præstation. En undersøgelse offentliggjort i 2011 International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism foreslog, at for at opretholde styrke og magert masse under slankekure, bør en atlet ikke tabe mere end 0,7 procent af kropsmassen pr. Uge. Det betyder, at en 200 pund person ikke ønsker at tabe mere end 1,4 pund i en syv-dages periode.

Prøv og fejl er den eneste måde at finde ud af, hvad der virker for dig. Start med et mål om at tabe et sted mellem et halvt kilo og tre pund om ugen (mindre for mindre individer, mere for dem der er større eller har højere kropsfedtprocenter). Vær realistisk om hvad du kan opnå i betragtning af din kropstype og livsstil, ærlig om dit indtag og udgifter gennem aktiviteter, og genvurder som du ser resultater.

Endelig: Husk, at skalaen ikke er den allerbedste, ende-alle. Vægt er kun en markør for fremskridt – og nogle gange en meget dårlig ved det. Tape målinger, kropsfedt procent test, styrke, fitness, visuelle udseende, energiniveauer, og overordnede sundhed og sindstilstand er lige så vigtige, hvis ikke mere.

Hvad er rigtigt for dig