Ernæringsmæssige fordele ved citroner

Oversigt

Når livet hænder du citroner, sig “Tak”. Citroner er ofte en eftertanke, der bruges som et garnér på en fiskfilet eller en let tilsætning til din iste. Hvad du måske ikke er klar over er, at citroner er fyldt med ernæringsmæssige fordele, der går langt ud over rollen som et garnish. For at tage del i fordelene i citroner og citronsaft, skal du tilføje flere af det i din daglige rutine ved at klemme nogle på dine grønne salater eller blande det med en kop almindeligt varmt vand til en daglig vågedrink.

Vitaminer og mineraler

Citroner er usædvanligt høje i deres C-vitaminindhold, især for deres størrelse. Kun 1 ounce citronsaft, som er omtrent lig med 2 spiseskefulde, indeholder 12,9 mg C-vitamin eller 21 procent af den anbefalede daglige værdi som angivet i næringsdata fra US Department of Agriculture. C-vitamin er en stærk antioxidant, hvilket betyder, at den beskytter celler i kroppen fra frie radikaler, som er beskadigede celler, der igen kan forårsage skade på ellers sunde celler. Andre vitaminer i citroner og citronsaft, selv om de findes i meget mindre omfang, er B-vitaminerne af vitamin B6, folat og thiamin. Mineralindholdet i citroner indbefatter kalium ved 34,7 mg eller 1 procent af den anbefalede daglige indtagelse og calcium, magnesium og phosphor i spormængder.

Kræftbeskyttelse

Citroner indeholder forbindelser kaldet limonoider, som er ansvarlige for den bitre smag. Ligesom C-vitamin har limonoider antioxidantegenskaber, og de hjælper med at ødelægge frie radikaler, der strejfer omkring kroppen. Ifølge en rapport i april 2005-udgaven af ​​”Journal of Nutrition” har limonoiderne i citroner også evnen til at forhindre udviklingen og væksten af ​​kræftceller. Når testet mod humane kræftceller, lavede limonoider ikke kun vækstraterne af kræftceller, men også ansvaret for den hurtige død af kræftcellerne.

Blodsukkerkontrol

Højt blodsukker opstår, når din krop heller ikke kan lave insulin, eller det reagerer ikke på insulin, som det skal. Hvis det bliver ubehandlet, kan højt blodsukker forårsage andre komplikationer såsom problemer med øjnene, nyrerne og hjertet. Citroner indeholder en forbindelse kaldet hesperidin, som positivt kan ændre funktionen af ​​enzymer i kroppen, der påvirker blodsukkerniveauerne. Denne handling, ifølge januar 2010-udgaven af ​​”Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition”, hjælper med at sænke blodsukkerniveauet, beskytter kroppen mod de tidlige stadier af diabetes og hjælper med at forhindre komplikationer fra diabetes, hvis der allerede er højt blodsukker. Ikke alene hjælper hesperidin med at kontrollere glukoseniveauer, den samme undersøgelse rapporterer, at den også har kolesterolsænkende virkninger.