Ernæringsaktiviteter til børn

Oversigt

Undervisning børn om ernæring kan være både givende og underholdende. Det er afgørende at engagere børn, påberåbe nysgerrighed og forblive positiv om mad og sundhed. Kreativitet er også afgørende, når man udvikler ernæringsaktiviteter til børn. Ernæringsaktiviteter skal give børn mulighed for at udforske mad og anvende ny viden. Mest af alt bør ernæringsaktiviteter for børn være sjove.

MyPyramid Relay

Denne aktivitet lærer børn om de fem store fødevaregrupper (korn, grøntsager, frugt, mælk og kød og bønner) gennem et holdrelæ. Før du udfører denne aktivitet, skal du bruge et par uger til at samle tomme fødevarebeholdere fra alle fødevaregrupper. På aktivitetsdagen indstiller du et udvalg af madbeholdere i to grupper omkring 10 meter fra hinanden. Dette vil være udgangspunktet for hvert hold. Derefter skal du ved hjælp af maskeringsbånd lave en omrids af MyPyramid omkring 20 meter væk fra fødevarebeholdere. Lav en pyramide pr. Hold og mærk fødevaregrupper med billeder eller ord for nem identifikation. Del børn i teams og forklar dem, at de vil køre for at placere hver fødevarebeholder på det rigtige sted på pyramiden. Når løbet er forbi, gå gennem hver mad og spørge om det er i den rigtige fødevaregruppe. Hold indsamler et point for hver korrekt placeret mad, og det vindende hold får fem ekstra point. Denne aktivitet er egnet til børn fra børnehave til tredje klasse.

Lav din plade

Hvis et barn elsker kunst og kunsthåndværk, vil han elske denne aktivitet. Før du begynder, skal du snakke kort om, hvad der laver et sundt måltid – sort, smag, tekstur, ernæring. Forbered et bord med sikre sakse, farveblyanter, klistermærker, markører, glitter, lim, magasiner og avisannoncer. Få børn til at lave deres egen plade ved hjælp af alle de tilgængelige materialer. Når alle er færdige, skal børnene skifte, og dele hvilke fødevarer de medtog i deres kreative design og hvorfor. Vær sikker på at rose børn til deres kunstværker og hvad de valgte og afstå fra at scolding for at gøre mindre sunde valg. Denne aktivitet er egnet til børn fra børnehave til tredje klasse.

Exploring Frugter og Veggies

Til denne aktivitet skal du købe flere friske frugter og grøntsager og forberede enkle ernæringskort til at ledsage hvert stykke produkt. Distribuere produkt- og informationskort til grupper af børn. Dette gøres bedst i en klasseværelse. Spørg hver gruppe om at udforske deres frugt eller grøntsag ved at føle og lugte det, se over ernæringsinformationskortet og reflektere over personlige erfaringer, de har haft med maden. Når de har haft tid til at reflektere, beder hver gruppe om at udvikle en farverig plakat, der kreativt reklamerer for deres friske produkter. Lad hver gruppe tage en tur, der præsenterer deres plakat til klassen. Til toppen af ​​det serveres en smoothie eller frugtsalat med det produkt, som børnene udforskede. Denne aktivitet er hensigtsmæssig for børn fra fjerde klasse til sjette klasse. Før du foretager denne aktivitet, skal du kontrollere instruktører og / eller forældre for at sikre, at børn ikke er allergiske overfor enhver frugt eller grøntsag, der anvendes.

Planter til plader

For planter til plader skal hver student få to recirkulerede plastikkapper – en med et hul i den. Få hvert barn til at skifte dipping med et hul i en spand jord. Mens børn venter på alle at fylde deres kopper bede dem om at udforske deres jord og dele, hvad de finder. Dernæst passere tre frø til en lille plante, der er i sæson. Demonstrere hvor dybt de burde plaint deres frø. Når alle har plantet, lad børn vand deres planter ved en drikkekilde eller vask. Når alle børn er bosat, diskuter, hvordan planter vokser og hvorfor de er så nærende. At introducere begrebet at dyrke et frø til noget spiseligt, er spændende og spændende for børn. Fødevarer, der dyrkes (korn, frugt, grøntsager) er blandt nogle af de mest næringsrige og lækre fødevarer til rådighed. At undervise børn om vækstprocessen kan opmuntre dem til at spise disse sunde fødevarer derhjemme. Denne aktivitet er egnet til børn fra førskole til fjerde klasse.