Erhvervsterapi fordele for hjertesvigt patienter

Oversigt

Hjertesvigt betyder, at hjertet ikke længere fungerer optimalt til at pumpe blod til resten af ​​kroppen. Ifølge MayoClinic.com er nogle af de bagvedliggende årsager et hjerteanfald, lækkende hjerteventiler, medfødte abnormiteter og infektioner. Fordi hjertet ikke pumper effektivt, mangler kroppen tilstrækkeligt iltet blod til musklerne til at fungere ordentligt og for at hjernen skal fungere godt. Mange mennesker oplever, at deres funktionelle evner ændres efterhånden som denne sygdom skrider frem, og de søger omsorg fra en ergoterapeut for at hjælpe dem med at genvinde uafhængighed.

ADL-træning

Daglige aktiviteter, eller ADL’er, er de opgaver, der udføres hver dag for at pleje kroppen. De omfatter badning, toilet, dressing og grundlæggende måltid forberedelse. En ergoterapeut giver træning til en patient med hjertesvigt for at sikre, at han kan udføre disse opgaver uafhængigt, effektivt og på en sikker måde. Uddannelse kan medføre forenkling eller instruktion af opgave i nye teknikker til at udføre en aktivitet.

Hjemmesikkerhed

Personer med hjertesvigt bliver nemt trætte, hvilket kan øge sikkerhedsrisici, især for dem, der bor alene. Ergoterapeuter yder uddannelse for at gøre hjemmet så sikkert som muligt, omarrangere genstande, hvis det er nødvendigt for at mindske risikoen for fald eller skader. Patienter med hjertesvigt drager fordel af at have genstande flyttet fra høje hylder til lavere eller endda til bordplade. En OT kan anbefale at fjerne kasteppe eller installere gribestænger som ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Styrkelse

Fordi kroppens muskler er kronisk berøvet ilt, kan hjertesvigtspatienter til sidst føle sig svage og skrøbelige. Ergoterapeuter yder øvelser for at forbedre muskelstyrken, primært med fokus på de øvre ekstremiteter. Begyndende med et blidt program med aktiv bevægelse og stadigt fremskridt til mere udfordrende øvelser med modstandsbånd eller håndvægte, bygger OT styrken og forbedrer brugen af ​​armene.

Energikonservation

OT’er fokuserer også på træning af hjertesvigt patienter i de nødvendige teknikker for at spare energi og begrænse episoder af kortpustetid og udmattelse. M. V. Radomski og C.A. Trombly i “Arbejdsterapi for fysisk dysfunktion” rapporterer, at OTs mål er at maksimere patientens evne til at fungere uafhængigt i hans omgivelser. For at nå det mål stiller ergoterapeuten vejledning i dybe vejøvelser, kompenserende teknikker og anbefalinger om miljøtilpasning, så bevægelsen er så effektiv som muligt.

De fleste mennesker med hjertesvigt kæmper for at fuldføre selvplejeopgaver som følge af deres muskelsvaghed, lav udholdenhed eller en kombination af de to. Til tider er specielt udstyr nødvendigt for at bevare uafhængigheden, da ergoterapeut hjælper med at løse disse problemer. En karbadbænk, hævet kommode, klædningshjælpemiddel eller nåleanordning kan anbefales til at hjælpe med til gennemførelse af daglige aktiviteter. OT træner derefter patienten under brug af det adaptive udstyr til sikkerhed og selvtillid.

Udstyr