Egenskaber af salicylsyre

Keratinolytiske egenskaber

Salicylsyre forekommer naturligt i visse planter, herunder vintergrønne blade, sød birkebark og pilbark. Naturlige og syntetiske former anvendes til at lave aktuelle behandlinger for forskellige hudsygdomme, og en kemisk lignende syntetisk forbindelse afledt af salicylsyre, acetylsalicylsyre, er mere almindeligt kendt som aspirin. Aktuel salicylsyre er tilgængelig som en aktiv ingrediens i cremer, salver, geler og andre former.

Analgetiske og antipyretiske egenskaber

Salicylsyre har keratinolytiske egenskaber, som forklaret af Chemical Land21. Det bryder ned keratin, et protein der er en del af hudstrukturen. Dette gør salicylsyre nyttig som en exfoliant, fordi det hjælper huden med at skure det øverste lag af døde celler, som kan være tørre, skællende og give huden et kedeligt udseende. Salicylsyre er inkluderet i ansigts scrubs, og det er nyttigt til behandling af acne, fordi døde celler kan tilstoppe porer og skabe et gunstigt miljø for acne-forårsager bakterier. Nogle anti-skælvshampooer omfatter salicylsyre, fordi den keratinolytiske virkning gør det muligt for shampoo at vaske væk flaky døde celler. Salicylsyre kan eliminere vorter, kalk og korn. U.S. Food and Drug Administration (FDA) har godkendt salicylsyre til behandling af psoriasis, en tilstand, der involverer overdreven omsætning af hudceller og skællende opbygning.

Anti-svampegenskaber

To egenskaber af salicylsyre, der går hånd i hånd, er analgesiske (smertelindrende) og antipyretiske (antiinflammatoriske) egenskaber. Disse egenskaber er yderligere årsager salicylsyre er gavnlig til behandling af acne og psoriasis. Salicylsyre er ansvarlig for den antiinflammatoriske kvalitet af aspirin, en type ikke-steroide antiinflammatorisk stof (NSAID), som det fremgår af en undersøgelse, der blev offentliggjort i august 2001-udgaven af ​​”QJM: A International Journal of Medicine.” De analgetiske og antipyretiske egenskaber gør aspirin nyttigt til behandling af tilstande som hovedpine, feber, muskelsmerter og arthritis.

Salicylsyre har også svampegenskaber ifølge Inchem og kan bruges til at eliminere tinea, en svamp involveret i forskellige typer hudinfektioner. Salicylsyre kan eliminere tinea versicolor, en infektion i det øverste lag af huden, der forårsager skællede, misfarvede patches, tinea pedis (atletfod), tinea cruris (jock kløe); tinea corporis (ringorm i kroppen) og tinea capitis (ringorm Af hovedbunden).