Dele af hjernen, der styrer primitive reflekser

Oversigt

Hjernen er et komplekst netværk af strukturer, der arbejder i harmoni med at styre kroppens mange vitale funktioner og behandle informationer fra det interne og eksterne miljø. Langt de fleste af disse funktioner er reflekshandlinger, der opstår automatisk og i harmoni med andre dele af hjernen og kroppen.

Hjernestammen

Hjernestammen ligger under hjernen bag halsen og indeholder kroppens vitale kontrolcenter kaldet medulla oblongata. Dette område er en stor del af hjernen, der er ansvarlig for flere automatiske og ufrivillige funktioner, der er nødvendige for livet. Disse vigtige funktioner omfatter hjerteslag, åndedræt eller vejrtrækning, blodtryk, fordøjelse og indtagelse. Hjernestammen er også ansvarlig for årvågenhed eller tilstanden at være bevidst og ophidselse.

Cerebellum

National Institute of Neurological Disorders and Stroke beskriver cerebellum som centrum for kontrol for reflekshandlinger, balance og koordinering af muskelbevægelsen. Det er også en del af hjernestammen og styrer automatisk bevægelse samt synkroniseret bevægelse af skeletmuskler.

Hypothalamus

Hypothalamus er et vigtigt organ i hjernen, der kun handler om størrelsen af ​​en perle. Det hjælper med at kontrollere flere hovedfunktioner, herunder kroppens homeostase. Hypothalamus styrer også frigivelsen af ​​hormonadrenalin i tider med stress, frygt, spænding eller vrede. Derudover er det et følelsesmæssigt center, der forårsager følelser af vrede, sorg, glæde og opstemthed.

Amygdala

Amygdala er en lille lobe inde i hjernen, der er en del af det limbiske system. Alzheimers sygdomsforsknings website bemærker, at dette område af hjernen har mange funktioner, herunder udvikling, associering og huske refleksive følelser som frygt og angst. I primitive tilstande er denne funktion en vigtig del af overlevelsen og bruges stadig som en beskyttende metode af kroppen.

Den cinguate gyrus er en stor bue-lignende lobe i midten af ​​den indre hjerne, der er en del af det limbiske system. Dette område af hjernen fungerer til at behandle bevidst følelsesmæssig oplevelse.

Den parietale lobe er en af ​​de fire store lobes i hjernen og er placeret på ryggen og toppen af ​​hovedet. Ifølge Newark University Hospital hjælper hjernecellerne i denne lobe med at opretholde homeostase i kroppen ved at regulere og behandle temperatur, berøring og bevægelse. Parietalloben er også involveret i smag og andre kropsfunktioner.

Cinguate Gyrus

Parietal Lobe