Bivirkninger af metadon på babyer

Umiddelbar

Methadon er ofte ordineret til at forvente mødre som en erstatning for ulovlige stoffer som heroin, der bærer store risici for både mor og baby, ifølge National Institute for Drug Abuse. Risikoen forbundet med metadon anses for at være lavere end risikoen forbundet med brugen af ​​disse ulovlige stoffer. Afgiftning fra metadon anbefales ikke i første trimester, da det kan øge risikoen for abort. Afgiftning i løbet af sidste trimester anbefales heller ikke, da moderens tilbagetrækningssymptomer kan forårsage stress og mangel på ilt i barnet. Selvom man bruger metadon under graviditeten, kan det være bedre end at bruge ulovlige opioider, kan det medføre alvorlige bivirkninger og komplikationer hos fosteret og nyfødte.

Langsigtet

Nationale Institut for Narkotikamisbrug vurderer, at ca. 60 til 80 procent af spædbørnene viser i det mindste nogle øjeblikkelige bivirkninger efter metadoneksponeringen. Blandt de mest almindelige bivirkninger er nøjagtigheden af ​​elever, forvirring, kvalme og opkastning, lavt blodtryk, nedsat hjertefrekvens, tør mund, øjne eller næse og hævet tryk inde i kraniet.

Methadon tilbagetrækning

Babyer udsat for methadon lider ofte af nedsat føtalvækst, lav fødselsvægt og højde samt små hovedomkreds, ifølge Drugs.com. Heldigvis synes disse underskud ikke at fortsætte i senere barndom. Børn født til kvinder behandlet med methadon viser almindeligvis milde men vedvarende underskud i deres psykometriske og adfærdsmæssige test, selv år efter fødslen.

Ifølge National Institute for Drug Abuse er neonatalt opiatabstinenssyndrom en generaliseret lidelse præget af autonomt nervesystem, centralnervesystemet, mavetarmkanalen og respiratoriske dysfunktioner. Normalt forekommer disse symptomer først 48 til 72 timer efter fødslen, men de kan også vises senere, fordi methadon opbevares i føtalvæv. Ud over de klassiske metadon-bivirkningssymptomer kan spædbørn også udvikle gulsot og have en øget risiko for pludseligt barnedødssyndrom. Dr. C. Dryden og kolleger viste i en undersøgelse, der blev offentliggjort i “British Journal of Obstetrics and Gynecology” i oktober 2008, at hvis moderen fortsætter med at tage methadon efter at barnet er født, kan amning hjælpe med at lette nogle af tilbagetrækningsskiltene i de nyfødte .