Bivirkninger af massage terapi

Oversigt

Massage terapi er en generel betegnelse, der bruges til at beskrive forskellige former for praktisk arbejde. Dette inkluderer svensk, dyb væv, sport, neuromuskulær, hot stone, trigger point, lymfekirurgisk berøring massage og mange andre. Det er en almindelig form for komplementær medicin, der bruges til at slappe af tunge muskler, reducere smerte, fremme afslapning, reducere stress, forbedre helbredelse og forbedre omsætning. Der kan være bivirkninger ved massagebehandling, men mange af disse kan undgås ved åben og ærlig kommunikation med terapeuten.

Midlertidig ømhed

En mulig bivirkning af massage terapi er midlertidig muskel ømhed, smerte eller ubehag, siger det nationale center for komplementær og alternativ medicin. Først og fremmest skal du kontakte en sundhedsudbyder om eventuelle forholdsregler, der skal træffes ud fra personlig medicinsk historie. Under massage skal du fortælle terapeuten, om trykket er for dybt eller ubehageligt. Ærligt rapportere eventuelle skader, der kan kræve, at terapeuten går lettere eller endog undgå visse områder. Sårhed, der opstår en dag eller to efter massageen, skal diskuteres med massage terapeut.

Lavt blodsukker

Blodsukkerniveauer kan falde under og efter en massage, advarer University of Maryland Medical Center. Derfor skal diabetikere overvåge deres blodsukkerniveau før og efter at have modtaget kropsarbejde. Men regelmæssig massage kan i det lange løb spille en rolle ved at hjælpe med at regulere blodsukkeret, så længe niveauerne overvåges og terapeuten er opmærksom på tilstanden.

Blå mærker

I sjældne tilfælde kan massage terapi føre til blå mærker. Hvis du blår let eller tager blodfortyndende medicin, skal du sørge for at fortælle din terapeut inden massage så hun kan træffe foranstaltninger for at undgå at forårsage blå mærker. Massage bør aldrig udføres i områder, hvor der er brud, åben sår, infektion eller tumor. Tale ærligt om medicinske forhold og medicin, der bliver taget hos en læge og terapeut, vil hjælpe med at undgå alvorlige komplikationer.

Allergiske reaktioner

Massage terapeuter bruger en række værktøjer til at hjælpe kroppen med at slappe af og fremme wellness. Krem eller olier kan anvendes, så terapeutens hænder kan glide glat over huden. Duftstoffer kan også bruges til at fremme afslapning. Det er vigtigt at underrette terapeuten om enhver allergi, der kan udløses af de anvendte produkter. Derudover skal der efter behandling være på udkig efter hudreaktioner, hævelse eller rødme. Eventuelle brystsmerter eller ubehag, eller ved at trække vejret eller sluge, kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Patienter, der lever med reumatoid arthritis, kræft, osteoporose eller andre tilstande, der kan få knoglerne til at blive svage, skal tale med en læge, inden de får massagebehandling. Sammen med den faktiske sygdom, de medicin og behandlinger, disse patienter modtager kan undertiden svække knoglerne. I disse tilfælde kan selv en let berøring forårsage brud. Hvis en læge giver OK til massage, er næste skridt at finde en terapeut, der er korrekt licenseret. Derudover har nogle massage terapeuter modtaget specialuddannelse til at arbejde med specifikke medicinske forhold.

Knoglebrud