Bivirkninger af laserfedtsugning

Oversigt

U.S. Food and Drug Administration godkendte laserfettsugning i 2007, ifølge American Society of Plastic Surgeons. Fedtfjernelse fokuserer på specifikke områder, såsom hak, nakke og mandlig brystvæv. Laserteknikken indebærer indsættelse af en opvarmet tynd fiber under huden for at flydende fedtceller. En kanyle fjerner derefter fedtceller gennem den traditionelle sugemetode. FDA advarer om, at fedtsugning ikke bør betragtes som en vægtkontrolprocedure. Patienterne skal være inden for 30 procent af deres ideelle vægt.

Blå mærker, hævelse og generel ubehag

En lille smule blå mærkning og hævelse er mulig efter operationen og vil ofte gå væk indenfor to til tre uger. Bruising er mindre alvorlig end med andre former for fedtsugning, fordi laserens varme stopper blødningen af ​​små blodkar under operationen. Nogle patienter bærer et kompressions beklædningsgenstand over det kirurgiske sted, for at mindske hævelse og fremme helbredelse. Mild smerte medicin kan ordineres af kirurgen for ubehag, og de fleste patienter er i stand til at vende tilbage til arbejde inden for to til tre dage. Læger anbefaler patienter ikke at udøve eller deltage i anstrengende fysisk aktivitet indtil en måned efter operationen.

Ændring af kropsform

Resultater af laserfettsugning er synlige en uge efter operationen. Med traditionel fedtsugning var to til fire uger typisk ifølge Consumer Guide til Plastikkirurgi. Efter operationen opdager en patient ofte ændringer i sin profil eller silhuet. Det er dog vigtigt for patienterne at forstå, at hudkonturer kan forekomme uregelmæssigt. En sådan asymmetri kan endda kræve yderligere yderligere kirurgiske tilpasninger.

Hudfølsomhed og stramning

Hud strammer som kollagen og lag af væv bygger i kroppen. Kollagen og vævsvækst tager mellem flere uger og måneder at være synlig, ifølge American Society of Plastic Surgeons. På dette tidspunkt vil patienten mærke, at huden føles strammere såvel som mere fast og tonet.

Burns

Nyere metoder til laserfettsugning forårsager sjældent hudforbrændinger, selv om risikoen stadig er til stede. Aktuelle enheder, der anvendes af mange kirurger, omfatter måler, der måler temperaturen på huden, reducerer risikoen for overophedning og forbrænding af hud og væv. Hvis en forbrænding opstår, risikerer en patient yderligere komplikationer af infektion og ardannelse på brændestedet.