Bivirkninger af grapefrugt frø ekstrakt

Oversigt

Grapefrugt er højt i C-vitamin, opløselige fibre og antioxidanter, som gør det til et godt supplement til enhver kost. En undersøgelse fra 2006 i “Journal of Agricultural and Food Chemistry” viste, at grapefrugt kan hjælpe med at sænke blod triglycerid niveauer, især hos patienter, der lider af kranspulsåre. Som kosttilskud er den tilgængelig som grapefrugtfrøekstrakt i pille, væske eller pulverform. Du bør altid konsultere din læge, inden du tager noget supplement.

Virkning på enzymer

Grapefrugt kan hæmme aktiviteten hos visse lever- og tyndtarm enzymer, rapporterer en undersøgelse i 1996 i tidsskriftet “Drug Metabolism and Disposition.” Enzymer er katalysatorer, der forårsager reaktioner at forekomme. I dette tilfælde er effekten på fordøjelsessystemet. Ved at hæmme denne enzymatiske aktivitet kan koncentrationer af medicin, der er afhængige af denne mekanisme til fordøjelse, nå højere koncentrationer i blodet. Ifølge Drugs.com kan bivirkninger opstå, hvis du tager calciumkanalblokkere eller østrogen. Reduktionen af ​​enzymatisk aktivitet kan føre til forhøjede koncentrationer af disse lægemidler i dit blod.

Muskel svaghed

Fordi grapefrugtfrøekstrakt påvirker leverfunktionen, kan risikoen for interaktioner med receptpligtige lægemidler, som også interagerer med leveren, øges ved at tage dette urtetilskud. Statin-lægemidler ordineres for at sænke blodkolesterolniveauet, men har også potentialet til at forårsage leverskade. Faldet i enzymfunktionen kan øge koncentrationen af ​​disse stoffer. En sjælden bivirkning af statin-lægemidler er en muskelsvigtende sygdom kaldet Rhabdomyolysis. Fordi grapefrugt frø ekstrakt ændrer statin metabolisme, er der mulighed for at du risikerer at have større risiko for at udvikle denne tilstand, ifølge en undersøgelse fra 2003 i “Journal of the American Medical Association.”

Mindsket absorption af lægemidler

Grapefrugt frø ekstrakt kan også svække din krops evne til at absorbere medicin, og dermed nedsætte deres effektivitet. Fexofenadin er en ikke-sedativ antihistamin, der er ordineret til sæsonbetingede allergier. Grapefrugt frø ekstrakt kan hæmme din krops absorption af dette lægemiddel af dit system. Det kan også påvirke absorptionen af ​​andre lægemidler, herunder itraconazol, et antisvampe, antibiotikum og quinidin. Quinidin er et anti-malaria lægemiddel. Det er dog også brugt til behandling af uregelmæssige hjerteslagsmønstre. Grapefrugt frø ekstrakt kan potentielt have meget alvorlige bivirkninger på dit kardiovaskulære system. Tag ikke grapefrugtfrø ekstrakt, hvis du er på receptpligtig medicin uden at diskutere mulige lægemiddelinteraktioner med din læge.