Bivirkninger af arnica creme

Virkninger på huden

Arnica creme, eller arnica montana creme, er en homøopatisk medicin opnået fra arnica planten. Arnica ekstrakter, der er fremstillet af den friske eller tørrede blomst af planten, er blevet brugt siden 1500’erne som behandling af forskellige muskelproblemer, herunder forstuvninger, muskelsmerter, reumatiske smerter, betændelse forårsaget af brud og insektbid samt at behandle Blå mærker og helbrede sår. Imidlertid skal arnica bruges med forsigtighed, da der kan opstå alvorlige bivirkninger.

Bivirkninger ved indtagelse

Arnica creme anvendes typisk direkte på huden for at behandle den ramte muskel. Mens det generelt er sikkert, kan arnica creme, der bruges i længere perioder, forårsage hudirritationer, herunder eksem, skrælning eller blærer. Derudover er allergiske reaktioner på arnica-plantekomponenterne mulige, hvilket kan forårsage kontaktdermatitis. Nutrition Supplements Health Guide rapporterede også tilfælde af mavesår forårsaget af arnica-holdige mundskyllevand.

Graviditet og amning Risici

Indtaget internt er arnica-ekstrakter ekstremt giftige. Bivirkninger omfatter svimmelhed, tremor, irritation af slimhinder, muskelsvaghed, øget risiko for blødning, opkastning og uregelmæssigheder i hjertet. Det kan også forårsage ubehag i maven og kvalme, skade på lever og nyrer og organsvigt. Arnica cremer indeholder meget små mængder arnica og udviser derfor normalt ikke sådanne bivirkninger. Men hvis det bruges på et åbent sår, kan Arnica komme ind i blodbanen, hvilket giver de samme virkninger som når de tages internt. Store doser af arnica taget internt kan være fatale.

Drug Interactions

Arnica anbefales ikke til brug under graviditet. Bivirkninger hos gravide omfatter stimulering af livmoderen, hvilket kan føre til spontan abort eller for tidlig levering. Disse skyldes for det meste indtagelse, men kan også være forårsaget af cremen, hvis de anvendes på et åbent sår. Arnica kan overføres til modermælk. Fordi der ikke er kendte studier om bivirkninger af arnica på småbørn eller spædbørn, anbefales det ikke til brug af ammende mødre, selv som en creme.

Arnica forsinker processen med blodkoagulation. Derfor kan arnica, hvis det tages sammen med andre antikoagulantia eller antiplatelet lægemidler, såsom Warfarin, Hepadrin, Plavix eller Coumadin, forårsage øget blødning. Ud over receptpligtige lægemidler kan arnica også interagere med smertestillende midler og urtemedicin, der påvirker blodkoagulering, herunder aspirin, ibuprofen, naproxennatrium, hvidløg eller gingko biloba. Arnica kan også reducere effektiviteten af ​​kortikosteroider, som Såvel som medicin, der behandler højt blodtryk eller diabetes.