Årsager til blodkræft

Genetisk mutation

Blodkræft er karakteriseret ved den abnormale vækst af røde blodlegemer, knoglemarvsceller eller celler i lymfesystemet. Blodkræft er opdelt i tre underkategorier: leukæmi, lymfom og multipelt myelom. Leukæmi er en type kræft, hvor kroppens evne til at skabe røde blodlegemer er nedsat. Lymfomer er en type blodkræft, der påvirker lymfocytter, en type af hvide blodlegemer integreret i tilvejebringelse af immunitet mod udenlandske patogener. Multipelt myelom er en type blodkræft, der involverer plasma. Enhver af disse blodkræft kan skyldes en genetisk lidelse, høje doser af stråling eller kræftfremkaldende stoffer.

Stråling

Mens den nøjagtige årsag til multipelt myelom er ukendt, mener forskere ved The American Cancer Society, at det skyldes ændringer i plasmacellernes genetiske information. Udviklingen af ​​abnormiteter i onkogenes-gener fremmer celledeling, såsom c-myc, N-ras og K-ras i begyndelsestrinnene af plasmacelltumorer. Derudover mangler myelomcancerceller, dele af kromosom nummer 13. Disse deletioner i kromosom 13 resulterer i mere aggressive og resistente former for myelomcancer.

kræftfremkaldende stoffer

Stråling eller kemoterapi kan forårsage leukæmi ved at fremkalde genetiske skader gennem translokationen af ​​genetisk materiale på søsterkromosomer. Denne translokation af genetisk materiale resulterer i celler, hvor væksten, divisionen og dødsfaseinformationen forskydes, således er cellevæksten ukontrolleret, hvilket resulterer i kræftfremkaldelse. Ifølge Lef.org har befolkningsundersøgelser vist et direkte forhold mellem påbegyndelsen af ​​leukæmi i USA og strålingseksponering fra nuklear testning mellem tidsrummet 1951 og 1962.

Mens den nøjagtige årsag til lymfom er ukendt, mener forskerne, at kræftfremkaldende stoffer spiller en aktiv rolle på grund af deres evne til at beskadige de genetiske oplysninger og dermed cellens evne til at fungere og regulere væksten. Ifølge Medicalnewstoday.com har kræftfremkaldende stoffer som benzen og sort hårfarve været forbundet med højere hodgkin-lymfomiveauer.