Anbefalede fiskeoliedoser

Oversigt

I de seneste årtier har forskere opdaget fiskeolieværdien i forebyggelse og behandling af snesevis af medicinske tilstande. National Institutes of Health bemærker, at stærke kliniske beviser støtter brugen af ​​fiskeolie for at forbedre udfaldet af flere sygdomme, især de, der påvirker kardiovaskulærsystemet. Praktikere har dog endnu ikke bestemt den ideelle dosering af fiskeolie, men udtalelser varierer meget blandt eksperter og sundhedsorganisationer. En persons ideelle dosis af de to vigtige omega-3 fedtstoffer fundet i fiskeolie – docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA) – kan afhænge af hans medicinske historie.

300-500 milligram dagligt

For voksne uden hjertesygdomshensyn anbefaler de amerikanske nationalinstitutter for sundhed og verdenssundhedsorganisation 300 til 500 milligram DHA og EPA hver dag.

1 gram daglig

Udøvere kan anbefale 1000 mg DHA og EPA hver dag til bestemte grupper af mennesker. American Heart Association rådgiver mennesker med koronar hjertesygdom at forbruge et gram DHA og EPA hver dag, denne anbefaling er også populær for kvinder, der er gravide eller amme.

2-4 gram dagligt

Den amerikanske hjerteforening anbefaler, at personer med hjertesygdomme (CHD) tager 2 til 4 gram DHA og EPA hver dag. Organisationen bemærker, at disse doser kun skal tages under vejledning fra en læge.

Mere end 4 gram

Læger og ernæringseksperter reserverer i almindelighed store doser fiskeolie – enhver daglig dosis, der udgør mere end 4.000 milligram DHA og EPA – til personer med særlige medicinske tilstande. Ved høje doser kan fiskeolie forårsage bivirkninger, som er ubehagelige eller endda livstruende. Kontakt en læge, før du tager mere end 4 gram fiskeolie hver dag.